Anna Ek

Recept - Vegetarisk julmat

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att nu när jag är klar med maten så får ni de där recepten. Vi börjar med gratängen!
 
 
Potatis- och getostsgratäng:
 
 
1. Riv ungefär ett kilo potatis på den grova sidan av rivjärnet!
2.Blande ihop ungefär 3 dl grädde med ungefär 200 g getost, salt, peppar och gräslök (ett paket djupfryst)
3. Blanda smeten och potatisen och häll i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i ungefär 45 minuter, eller tills den får rätt färg!
 
 
Vegetatrisk "sill":
 
1. Ta en ganska stor aubergine, skär den i mindre bitar och förväll sedan i ordentligt saltat vatten.
2. Gör smeten! 2 dl gräddfil, en burk tångkaviar, ett paket fryst dill och en gul lök. Blanda bara ihop.
3. Häll av vattnet från auberginen och skölj den sedan i kallt vatten och lägg upp i burkar (om man vill)
 
 
Brysselkålsköttbullarna:
 
 
1. Ansa och förväll valfri mängd brysselkål.
2. Rulla brysselkålen först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
3. Stek i sjukt mycket smör!!
 
 
Klart!! Hoppas ni får användning av något av recepten, och kom ihåg att tänka på djuren under julen!