Anna Ek

Vegetariska blomkålsbullar

Kategori: Allmänt

I går kände jag för att laga något lite mer spännande än det gamla vanliga. Jag hittade ett recept på indiska blomkålsbullar som jag ville testa. Jag följde receptet nästan helt och hållet.
 
Du behöver:
  • 700 g färsk, grövriven blomkål
  • 1 ägg
  • 1 tsk färsk, finriven ingefära
  • 1,5 dl glutenfritt mjöl (eller vanligt mjöl, eller något annat mjöl)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • en massa rapsolja till fritering
  • (lite ströbröd för bullarnas fasthet)
Du gör så här:
 
  1. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida.
  2. Blanda alla torrsaker och tillsätt sedan blomkål, ingefära och ägg.
  3. Koka upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull (till typ 160 grader)
  4. Rulla bullarna jämnt och fritera i ungefär 5 minuter.
Bullarna innan fritering
 
Färdiga bullar. Servera med exempelvis ris och tomatsås.
 
Lite choklad- och hallonpannacotta till efterrätt
 
 
 
Kommentera inlägget här: